Yemin yoksa azil süreci başlar

Yemin yoksa azil süreci başlar

Yemin yoksa azil süreci başlar
Yemin etmeyen BDP’li vekillere seslenen Bakan Hayati Yazıcı, “Ya görevini yapar yemin edersin, ya istifa ile çekilirsin, ya da azil süreci başlar” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 12 Haziran seçimlerinden bu yana yemin etmeyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) vekillerine seslendi. Yazıcı, “Ya vekâlet görevini yaparsın ama istemiyorsan vekâletten istifa eder çekilirsin.Ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar”” dedi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcı, BDP’lilere yemin etmeleri konusunda avukat-vekil örneğini verdi. Yazıcı, “Kendinize yetki veren insanların yetki verdiği müddetçe siyasi anlamda görev yapılacak yer Meclis’tir. Meclis’e gitmiyorum demek, ben görev yapmıyorum demektir. Böyle bir kanaate erişmiş olan insanlar vekillikten azlederler. Avukat vekillik işinde olduğu gibi” dedi. “Vekilliklerin düşürülmesi söz konusu olur mu?” sorusuna Yazıcı, “İnşallah o noktaya gelmez” cevabını verdi. “İstifa mı etsinler?” sorusuna da Yazıcı, “TBMM 1 Ekim’de açılacak. Yemin etmelerini bekliyoruz. Yoksa yasalar ne diyorsa onun gereği yapılır. Her şey Meclis’te konuşulur. Vekil, milletin verdiği yetkiyle görev yapmalıdır. Meclis’e gitmemeleri demek, görevlerini yapmamaları demektir. Vekalet veren halktır. Milletvekilleri olarak ya vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. Ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar” dedi.

MECLİS’TE YEMİN HAZIRLIĞI

BDP’liler önce Gül’ü dinleyecek

BDP’liler yemin etme kararı alırsa 1 Ekim’de İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasını dinleyecekler. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in anayasa konusundaki çağrısı üzerine BDP’lilerin 1 Ekim’de yemin etmeleri bekleniyor. BDP, kararını 27 Eylül’de Diyarbakır’da yapacağı toplantıda verecek. BDP Milletvekili Altan Tan, “Arkadaşların yüzde 80’i gitmekten yana” dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More