Türklerin hakkını zaten vereceğiz

Türklerin hakkını zaten vereceğiz
Türkiye ile KKTC arasında önceki gün New York’ta imzalanan kıta sahanlığı anlaşmasına Rum ve Yunanlıların büyük tepkisini çekti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinis’le New York’ta görüşen Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hıristofyas, anlaşmayı ‘provokasyon’ diye niteledi. Hristofyas, BM’nin 541 ve 550 sayılı kararlarıyla KKTC’yi yasadışı ilan ettiğini savunarak, anlaşmayı kınadı. Hıristofyas, Türkiye ve KKTC’nin, ‘Kıbrıslı Türklerin de hakkı var’ itirazını yumuşatmak amacıyla, “Petrol ve doğalgaz devam eden Kıbrıs görüşmelerini olumsuz değil olumlu etkiler. Türkiye anlaşma olması için gayret göstermeli böylece zenginliklerden elde edilecek gelir federal hükümet aracılığıyla Türk ve Rumlara dağıtılacak. Biz, Türkiye uzlaşmazlığını sürdürür ve adada anlaşma olmasa bile elde edeceğimiz geliri adadaki Türk ve Rumlar için harcayacağız” dedi.

Türkiye şikâyeti

Kıta sahanlığı anlaşması, Rum medyasında da geniş yer buldu. Rum gazeteleri Türkiye’nin son anlaşma ile Doğu Akdeniz’e ‘sızma’ girişiminde bulunduğunu savunarak, amacın Rum yönetimini rahatsız etmek olduğunu yazdı.

Hıristofyas , BM’de yaptığı konuşmada da anlaşma imzalayan Türkiye ile KKTC’yi şikâyet etti.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More