Kampanya başlattı imzayı unuttu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “İsrail Kalkanı’na Hayır” kampanyasına ilk imzayı atmak için dün Ankara’dan İstanbul’a geldi.
Genel Başkan, Hükümet Konağı Meydanı’nda yaptığı konuşmanın ardından masada duran kâğıda imza atmadan alandan ayrıldı.


ZEYTİNBURNU İlçe Başkan-lığı’nın düzenlediği “İsrail Kalkanı’na Hayır” imza kampanyasını ilk imzayı atarak başlatacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Konağı Meydanı’ndaki konuşmasının ardından masada bekleyen kâğıda imzayı atmayı unutarak alandan ayrıldı. Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlenen kampanyaya destek vermek için alana gelen Kılıçdaroğlu, “Halkçı Kemal”, “Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye” sloganları ile karşılandı. Meydanda kampanyaya destek veren partililere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



Biz barış istiyoruz

Biz kendi ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bütün komşularımızla yine dost yine kardeş ülke olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Birilerine düşman, birilerine dost olmak istemiyoruz. Yurtta da barış dünyada da barış istiyoruz. İstediğimiz şu: Bu ülkede, bu bölgede, bu coğrafyada barış içinde yaşamak. Ne birileri için kalkan ne de birileri için silah bulundurmak istiyoruz. Hiçbir zaman egemen güçlerin taşeronu olmak istemiyoruz. Egemen güçlerin sopası olmak istemiyoruz. Egemen güçlerin ağzı, dili, kulağı olmak istemiyoruz. Kendi coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının gözü kulağı ve dili olmak istiyoruz.

Yalan söylüyorlar

Halka yalan söyleyen bir siyasal iktidarı istemiyoruz. Halka yalan söylüyorlar, halkı kandırıyorlar. Bizi İsrail’in avukatı olmakla suçladılar. Şimdi onlara soruyorum. Mayınlı arazileri 44 yıllığına üstelik ihalesiz kime vermek istediniz? O çıkarların 44 yıllığına birilerine verilmesine kim karşı çıktı? CHP. Kim için karşı çıktı? Halk için. Kim Anayasa Mahkemesi’ne götürdü? CHP. Kimin için götürdü? Türkiye Cumhuriyeti halkı için.

Başkanın sözü imza

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen “İsrail Kalkanı’na Hayır” konulu imza kampanyasına partililer ve vatandaşlar destek verdi. İmza kampanyasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP İstanbul Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Süleyman Çelebi de katıldı. Süleyman Çelebi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun imza atmadan meydandan ayrılması üzerine, “Genel Başkanımızın buraya gelmesi ve söylemleri zaten imzasıdır. İlle de kâğıda imza atması şart değil” dedi


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More