Arabalar 2 film izle (Arabalar 2 tek part full izle)

Cars 2-Arabalar 2

Arabalar 2 film izle
Şimşek McQueen, yeni pit ekibi ve ekip şefi Mater ile dünya çapında üç farklı ülkede (Japonya, Almanya, İtalya'da) yapılacak olan büyük bir şampiyonaya katılır. Şampiyonanın sponsoru petrolün yerine alternatif bir yakıt(Allinol) geliştiren milyoner Miles Axelrod'dur. Axelrod'un yakıtı da bu yarışlarla tüm dünyaya tanıtılacaktır. Ancak, gizli güçler Profesör Z ile işbirliği yaparak bu yakıtın iyi olmadığı ve kullanılan arabalara zarar verdiğini iddia ederek şampiyonayı baltalamak için harekete geçer. Bu durumu öğrenen İngiliz gizli ajanı Aston Martin, McQueen'in en yakın arkadaşı Mater'la işbirliği yaparak, Profesör Z'yi durdurmaya çalışır.

Özünü kaybeden bir devam filmi
Kazanma hırsıyla yanıp tutuşan Şimşek McQueen adındaki bir yarış arabasının artık gözden düşmüş radyatör kasabasında dostluğu, arkadaşlığı ve sevgiyi bulmasını anlatan 2006 yapımı 'Cars-Arabalar' animasyon filmi 7'den 70'e herkesin gönlünü kazanmıştı. Fakat 'Yarışmak sadece kazanmak değildir' felsefesiyle büyük bir başarı kazanan filmin devamı ise tam anlamıyla bir fiyasko.
İlk filmde izlediğimiz barışçıl sahneler hafızalarımızdaki yerini korurken 'Arabalar 2'nin açılış sahnesinde silahlar durmadan kurşun yağdırıyor, bombalar ardı ardına patlıyor. Çocuklar için biraz fazla kaçmıyor mu? (Kumar oynayan arabaları da unutmayalım)
İlkinde sevgi mesajı veren bir filmin ikincisinde 90 derece dönmesinin tek nedeni ise gişeye oynamak.
Birbirlerini öldürmeye çalışan casuslar, gizemli bir silah ve dünyanın kurtarılmasını bir araya getirerek eğlenceli ama içi boş bir animasyona imza atılmış. Filmin en komik sahnelerini artık bir insan gibi davranan arabalar (Tuvalete gidip, gaz çıkarıyorlar) ve Mater oluşturuyor.

Cem Yılmaz seslendiriyor
Bir Pixar yapımı olan 'Cars-Arabalar' animasyonunun ilk filmi küfür edildiği halde hiç kimseye yakalanmadan çocuklarla buluşmayı başarmıştı. İşin en ilginç tarafı animasyonun ana dili olan İngilizce'de küfre hiç rastlamıyor olmanız. Küfür sadece filmin Türkçe dublajında yer alıyor. Filmin hemen başında Piston Kupası için yarışan arabalar büyük bir kaza yapıyor.
Neredeyse bütün yarış arabaları kazaya katılıyor. İşte bu sırada arabalar birbirine vururken, fren sesleri etrafı inletirken bir yarış arabası kaza yapanlara çarpmadan geçerken "ananı" diyerek küfür ediyor. Orijinal seste böyle bir küfre rastlanmadığı için bizim espri yeteneği çok gelişmiş dublajcılarımızın bir işi olduğunu hemen anlıyorsunuz.
Cem Yılmaz'ın 'Arabalar 2'de McQueen'in bir numaralı rakibi olan Avrupa'nın en ünlü yarış otomobili İtalyan Francesco Bernoulli'yi seslendirdiğini hatırlatarak filmi izlerken kulaklarını açmanızı öneriyoruz...


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More