LADY GAGA TELEPHONE KLİBİNDE NE SORUN VAR?

Beyoncé ile 2010 senesinde gerçekleştirdikleri Telephone adlı şarkının klibini Lady Gaga artık izleyemiyor. Klibin şimdi kendisi için dayanılmaz olduğunu çünkü içinde birçok saçma fikir barındırdığını söyleyen Lady Gaga, o sıralarda beyninde tam bir kaos olduğunu, bu klipte onu ortaya koyduğunu ve ironik bir biçimde hayranlarının bunu sevdiğini söyledi.


SEAN KINGSTON'IN DURUMU NASIL?

Rap müziğin yeni nesil genç temsilcilerinden Sean Kingston Miami FloRida’da geçtiğimiz Pazar jet ski kazası geçirmiş ve ciddi şekilde zarar görmüştü. Şarkıcının kritik fakat sabit bir çizgide olduğunu belirten doktorları yaklaşık 6 haftalık bir süreçte toparlanmaya başlayacağını söylediler.


NICOLE SCHERZINGER’DAN YENİ KLİP

Nicole Scherzinger, Killer Love albümünden yeni klibini yayınladı. Prodüktörlüğü RedOne’a ait olan “Coconut Tree” adlı şarkıya çekilen klipte Nicole Scherzinger’a Mohombi eşlik ediyor.


LIL WAYNE ÜÇÜNCÜ SINGLE'NI NE ZAMAN YAYINLIYOR

Lil Wayne ‘Tha Carter IV’ albümünden üçüncü single’ını yayınladı. “How To Love” adını taşıyan şarkı Lil Wayne’in daha önce yayınladığı şarkılara karşın bir aşk şarkısı. Bu şarkının Lil Wayne’in bayan hayranlarının dikkatini çekeceği düşünülüyor.


Rihanna Man Down Klibi

Rihanna Man Down Sözleri

I didn't mean to end his life
I know it wasn't right
I cant even sleep at night
Cant get it off my mind
I need to get out of sight
Before I end up behind bars

What started out as a simple altercation
Turned into a real sticky situation
Me just thinking on the time that im facing
Makes me wanna cry

Cause I didn't mean to hurt him
Coulda been somebodies son
And I took his heart when
I pulled out that gun

Rum bum bum bum rum bum bum bum rum bum bum bum
Man Down
Rum bum bum bum rum bum bum bum rum bum bum bum
Man Down

Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station
In front of a big ol crowd
Oh Why Oh Why
Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station

It's a 22
I Call her peggy sue
When she fits right down in my shoes
What do you expect me to do
If you're playing me for a fool
I will lose my cool
And reach for my fire arm

I didn't mean to lay him down
But its too late to turn back now
don't know what I was thinking
Now hes no longer living
So imma bout to leave town

Cause I didn't mean to hurt him
Coulda been somebodies son
And I took his heart when
I pulled out that gun


[ From: http://www.fenomendinle.blogspot.com/ ]

Rum bum bum bum rum bum bum bum rum bum bum bum
Man Down
Rum bum bum bum rum bum bum bum rum bum bum bum
Man Down

Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station
In front of a big ol crowd
Oh Why Oh Why
Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station

Look I never thought i'd do it
Never thought i'd do it
Never thought i'd do it
Oh gosh
What ever happened to me
Ever happened to me
Ever happened to me
Why did I pull the trigger
Pull the trigger pull the trigger BOOM
And end a ni**a end a ni**as life so soon
When mi pull the trigger pull the trigger pull it pon you
Somebody tell me what im gonna what im gonna do

Rum bum bum bum rum bum bum bum rum bum bum bum
Mi say wah man down( A weh mi say)
Rum bum bum bum rum bum bum bumm rum bum bum bum
When mi went downtown

Cause now imma criminal criminal criminal
Oh lord a mercy now I am a criminal
Man Down
Tell the judge please gimme minimal
Run out a town none a dem cah see mi now

Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station
In front of a big ol crowd
Oh Why Oh Why
Oh mama mama mama
I just shot a man down
In central station

Rihanna Man Down Klibi


RIHANNA MAN DOWN’UN KLİBİNİ YAYINLADI



Rihanna yeni albümü Loud’dan 5. single Man Down’un klibini yayınladı. Klip Jamaica’da çekildi.


BEYONCE’NİN YENİ SINGLE’I “BEST THING I NEVER HAD”

“4” albümünden çıkış single’ı “Run The World (Girls)” olan Beyonce geçtiğimiz günlerde ikinci single’ının “1+1” yada “End Of Time” olacağını açıklamıştı. Yeni yaptığı açıklamada albümden yeni single’ının albümün dördüncü şarkısı olan “Best Thing I Never Had” olacağını söyledi. Beyonce’un dört sayısının uğuruna inandığı için single ile ilgili kararını değiştirdiği söyleniyor.


KYLIE MINOGUE’DAN TASARIM YARIŞMASI

Kylie Minogue, kendisi için farklı t-shirtler tasarlayacak genç tasarımcı arıyor. Dolce&Gabbana ile işbirliği yaparak bir tasarım yarışması başlatan Kylie Minogue, genç yeteneklerin “Aphrodite:Les Folies” turnesinden esinlenerek t-shirt tasarlamasını istiyor. Yarışmanın sonucu 11 Haziran’da açıklanacak ve Kylie Minogue gelecek fotoğraf çekiminde birinci olan tasarım ile kamera karşısına geçecek.


Tan' Yeni Röportajı

ŞU SIRALAR “BARBIE BEBEK” ŞARKISI İLE EKRANLARIMIZDA YER ALAN TAN, POWERTÜRK EKİBİ İLE, ALBÜM İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ VE YAZIN GELECEK SÜRPRİZ ÇALIŞMALARIN İP UÇLARINI KONUŞMAK ÜZERE BİR ARADAYDI.

FAN’LARINIZ VE MÜZİKSEVERLERİN OLDUKÇA İLGİ GÖSTERDİĞİ BİR ALBÜM HAZIRLADINIZ. BU ALBÜM İÇİN PEK ÇOK FARKLI TARZIN BULUŞTUĞU BİR MÜZİK ARANJMANI DİYEBİLİR MİYİZ ?

Albümümüze, her albümüm gibi, yani bundan önceki dört albümüm gibi, -dört olmuş mu ya, bir tanesi single’dı ama-, hepsinde olduğu gibi çok özendim. Mutlaka şöyle birşey olur tabi, bizde hiç içe sinmeden çıkar albümler, mutlaka yarım kaldığını düşündüğünüz bişey olur. Sonu yoktur, bıraksanız 20 yıl daha çalışılır o albümün üzerinde. Çok çalıştım çok özendim. Şarkı seçimlerimizde birazcık daha beni mutlu edecek bir tarza, sakin sakin, yavaş yavaş, çok incitmeden bir geçiş yaptım, sound olarak ta. Bunun arkası böyle gelecek. Birşeylerden vazgeçtim mi? Hayır, sadece yelpaze biraz daha genişledi. Pek çok tür bir arada, mesela albümün içerisinde bir Türk Sanat Müziği şarkısı var. Birazcık daha tarzı değişti ve güncellendi ve çok da sevildi çok güzel oldu. “Taş Yürek” çok sevildi tam umduğum gibi, daha hızlı, daha enerjik, daha gitar loop’lu yürüyen bir club şarkısı gibi. Hepsinin arasında, değişik bir soundu oldu. Şimdi de yeni klibimiz “Barbie Bebek” aynı şekilde çok sevildi, hayal kırıklığına uğramıyorum. Güzel devam ediyor herşey.

SİZİN SÜREKLİ STÜDYODA OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ, NE YAPIYORSUNUZ BU KADAR ÇOK STÜDYODA ?

Bizim işimiz biraz teknoloji üreticileri gibi. Birşeyin yeni sürümü çıktığında, biz onu edinip öğrenmeye çalışırken, üreticiler aslında ürünlerinin birkaç nesil sonrasını tasarlıyor, yeni cep telefonları, yeni bilgisayarlar ve yeni teknolojiler üretmeye devam ediyorlar ya, işte biz de böyleyiz. Benim de her yeni albümüm yayınlandığında, yeni şarkılarımızın klipleri döndüğünde, ben aslında bir sonraki albüm için stüdyoda okumada oluyorum. Hatta o yeni şarkıları söylemekten sıkılmış ve yorulmuş bile oluyorum. Hep bir sonraki klibi düşünürken, aslında bizim için eskimiş bile olan şarkıları kliplendiriyoruz. Böyle yürüyünce zaten iş gerçekten başarılı olabiliyor. Bu da sanat camiasından biraz uzak ticari bir duruş gibi görülebilir ama işin bir yüzü de bu. Bu bir realite ve bunun içinde de duygularını yaşatabilirsin bir şekilde.

KONSER PROJELERİNİZ DE SIK SIK HABERLERİMİZE KONU OLUYOR. DİLERSENİZ KONSERLERİNİZİ TAKİP ETMEK İSTEYENLER İÇİN DE İP UÇLARI VERELİM.

Ben albüm yapmadan önce de sürekli olarak sahne projeleri üretiyordum. Albüm yaptıktan sonra da bu hep böyle devam etti. Hani albüm çıkardım, şimdi albüm turnesine çıkalım, albüm turu yapalım, albüm tanıtım konserleri verelim gibi birşey yapamadım. Böyle birşeye şansım olmadı çünkü hep yeni bir albüm çıktı ve ben sürekli olarak sahnedeydim. Tabiki bu konserlere, yeni albümün çıkması ile yeni şarkılar eklenerek devam ediyor. Yenilenmiş bir repertuar ile. Geçtiğimiz hafta Kartalkaya ve Zürih’te konserler verdik. Tempolu bir şekilde devam ediyoruz ve bizi yakından takip etmek isteyenler için de twitter sayfamı önerebilirim; Facebook’ta bir fan sayfamız ve bir de resmi web sitemiz olan www.tantasci.com var. Arkadaşlarım beni buradan takip edebilirler.

BU YAZ İÇİN BİR SÜRPRİZİNİZ OLDUĞUNU DUYDUK, DETAYLI OLMASA DA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ ?

Geçtiğimiz sene benim için güzel birşey keşfettim ve artık herşeyin kendimiz için olmadığına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Demet Akalın’a bir çalışma verdim ve bir başka arkadaşım ile çalışmanın da keyfine vardım, o yüzden bu sene de bunu devam ettirmek istiyorum. Benim albümüm biraz gecikmeli de olsa bu yaz da bazı sevdiğim arkadaşlarıma şarkılar vereceğim. Benim için de bu yaz boş geçmeyecek, ben de yaza özel bir single yapacağım. Tabiki bu albümün çalışmaları da sürecek. Klipler çekmeye ve konserler vermeye devam edeceğiz. Yakında çok eğlenceli bir klip çekeceğiz, çalışmalarına başladık, süpriz isimler eşlik edecek bize.

TEŞEKKÜR EDERİZ, PROGRAMIMIZA KATILDIĞINIZ İÇİN! YENİDEN GÖRÜŞMEK ÜZERE.

Ben de teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek dileği ile.


KÜÇÜK ÇİFTLİK PARK: SERDAR ORTAÇ KONSERİ

KÜÇÜK ÇİFTLİK PARK: SERDAR ORTAÇ KONSERİ

KÜÇÜK ÇİFTLİK PARK: SERDAR ORTAÇ KONSERİ BİLETLERİ

KÜÇÜK ÇİFTLİK PARK: SERDAR ORTAÇ KONSERİ SAATİ

KÜÇÜK ÇİFTLİK PARK: SERDAR ORTAÇ KONSERİ AYRINTILARI


Kıraç’tan Beklenen Yeni Şarkı "Dön Artık"

Mayıs ayında konser turnesine çıkacak olan Kıraç, konserler öncesinde sevenlerine sürpriz yapmayı planlıyor.
15 Ağustos tarihinde çıkaracağı yeni albümünden bir şarkıyı, dinleyenlerin beğenisine sunuyor.
Şarkının sözlerini kendisi yazdı, bestesini birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşı
Namık Naghdaliyev yaptı.
Kıraç, yeni şarkısıyla ayrıca bir ilke imza attı ve şarkının klip senaryosunu yazarak, yönetti.

Geçtiğimiz ay stüdyoda hazırlanan özel bir dekorda, farklı teknikler kullanarak gerçekleştirdiği klip çekimi için; "Bu şarkının klibini kendim çekmek istedim. İlk kez klip yönetmenliği yapıyorum. Şarkının duygusunu yansıtacak, Kıraç şarkılarına yakışacak bir klip çekmek istedim." dedi.


LADY GAGA: “BEYONCE BENİ YILDIZLIĞA ÖZENDİRDİ”

Lady GaGa, ünlü olmadan önce Beyonce’ye çok özendiğini ve ünlü olma çabasında Beyonce’nin çok etkisi olduğunu söyledi. Lady Gaga “Bunu Beyonce’ye hiç anlatmadım ama ilk albümünün sözleşmesi feshedildiği gün büyük annemin koltuğunda ağlıyordum. O anda Destiny’s Child’ın bir klibi çıktı, Beyonce’yi gördüm ve dedim ki ‘O bir yıldız, bende yıldız olmak istiyorum, bunun için mücadele etmeliyim’. Şu anda bu noktada olmam için beni özendiren Beyonce’dir” dedi.


SHAKIRA ARAPÇA ALBÜM YAPMAK İSTİYOR

Shakira, Arapça bir albüm yapmak istediğini açıkladı. Arapça bilmeyen ama Arapça bir albümün kendisine çok hayran kazandıracağını düşünen Shakira “Arapça bir albüm yapmak istiyorum ama bu bir meydan okuma olur, öncelikle Arapça öğrenmeliyim” dedi.


Inna - Club Rocker Klibi

Inna - Club Rocker Sözleri

She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh

You can be my daddy
I feel ecstatic
Don't worry we can
Make love automatic

Come feel my body
I think you're naughty
Only with you I feel
The party get started

I think I like yo
I think I like yo
I think I like yo
I think I like...

She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : la, la, la, la

Who's the club rocker?
Are you the club rocker?
Are you the club rocker?

You can be my daddy
I feel ecstatic
Don't worry we can
Make love automatic

Come feel my body
I think you're naughty
Only with you I feel
The party get started

I think I like yo
I think I like yo
I think I like yo
I think I like...

She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like...
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like...
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : la, la, la, la

Are you the club rocker?
That's the way that I feel
Everyday, everyday
That's the way that I feel
Every night, every night

She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like...
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like...
She's moving like : oh, oh oh, oh oh, oh, oh oh
She's moving like...

Are you the club rocker?

Inna - Club Rocker Klibi


INNA’DAN CLUB ROCKER

Inna yeni albümünden Sun Is Up sonrasında yayınlanacak yeni hiti Club Rocker adını taşıyor.


KENAN DOĞULU’DAN YENİ SINGLE “ŞANS MELEĞİM”

Kenan Doğulu’nun yaza özel single’ı ‘Şans Meleği’ 14 Haziran’da piyasaya çıkıyor. Kenan Doğulu’nın sevenlerime yaz hediyesi dediği “Şans Meleği”nin sözü ve müziği Kenan Doğulu’ya, düzenlemesiyse Ozan Doğulu’ya ait. Kenan Doğulu’nun on şarkılık yeni albümü ise Eylül ayında piyasaya çıkacak.


TINIE TEMPAH İNGİLİZ RAPÇİLER ARASINDA AMERİKA’DA REKOR KIRDI

Tinie Tempah “Written In The Stars” single’ı ile Amerika’da satış rekoru kırdı. Tinie Tempah çıkış single’ı ile Amerika’da bir milyon’dan fazla satış yaparak platin satış düzeyine ulaşan ilk İngiliz rapçi oldu.


JASON DERULO YENİ KLİBİNİ YAYINLADI

Jason Derulo yeni klibini yayınladı. “Don’t Wanna Go Home” adlı son single’ının klibi ile ilgili Jason Derulo “Don’t Wanna Go Home albümde yer alacak bir şarkı, şarkıyı tamamladım ve hemen klibini çekmek istedim. Kliplerimde parti ve dansın olmasını seviyorum, çünkü bu şekilde herkes problemlerini kısa bir süre de olsa unutabiliyor ve eğleniyor” dedi.


EMINEM VE ROYCE DA 5'9" EP’SİNDE KONUK SANATÇI BRUNO MARS

Eminem ve Royce Da 5'9" ortak EP’sinin şarkı listesi açıklandı. Şarkı listesi açıklanan ve dokuz şarkı yer alan EP’de, Eminem ve Royce Da 5’9”ın tek düeti Bruno Mars ile yapılmış. “Lighters” adlı şarkıda Bruno Mars’ın vokallerinin yanısıra prodüktörü The Smeezingtons’ın da imzası var.

Bad Meets Evil (Eminem & Royce Da 5'9") — Hell: The Sequel Şarkı Listesi

1. Welcome 2 Hell (Produced by Havoc)
2. Fastlane (Produced by Supa Dups)
3. The Reunion (Produced by Sid Roams)
4. Above the Law (Produced by Mr. Porter)
5. I’m On Everything Feat. Mike Epps (Produced by Mr. Porter)
6. A Kiss (Produced by Bangladesh)
7. Lighters Feat. Bruno Mars (Produced by Eminem, The Smeezingtons & Battle Roy
8. Take from Me (Produced by Mr. Porter)
9. Loud Noises Feat. Slaughterhouse (Produced by Mr. Porter)


Yüksek Sadakat İle Röportaj

56. EUROVISION ŞARKI YARIŞMASINDA ÜLKEMİZİ YÜKSEK SADAKAT’İN TEMSİL EDECEĞİNİN AÇIKLANMASININ HEMEN ARDINDAN, EKİBİN YAPTIĞI BASIN TOPLANTISI VE SONRASINDA DA ÖZEL BİR RÖPORTAJ İLE GRUP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİK.

BASIN TOPLANTISINDAN ÖĞRENDİĞİMİZ ÜZERE, TEKLİF SİZİN İÇİN DE SÜRPRİZ OLMUŞ. EKİBE KARAR VERİLİRKEN NE GİBİ KRİTERLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDU SİZCE TRT !


KENAN VURAL : Aslında onu tahmin etmek çok zor değil. TRT müzik daire başkanı, biz de kendilerini gazetelerden takip ediyoruz ve aslında onların söylediği çok güzel birşey var; seçilen ekip sadece yaptıkları müzik ile değil, fertlerin eğitimleri ile, kültürleri ile, yabancı dil donanımları ile bütünü ile Türkiye’yi temsil edecek insanlar olması koşulunu aradıklarını söylemişler ve sağolsunlar bizi böyle bir göreve layık görmüşler. Biz de kendimize baktığımız zaman, Yüksek Sadakat herhalde geçtiğimiz iki üç sene içerisinde müzikal olarak kendi rüştünü gayet iyi bir şekilde ifade eden bir grup. Hem konserlerimizden, hem gelen bir takım tepkilerden, web sitemizde yapılan yorumlardan bunu anlıyoruz. Ancak şöyle de düşünmemek lazım, yani bu yarışma orada sahnede geçireceğimiz birkaç dakika ile sınırlı değil. Bunun öncesinde de çok önemli görevlerimiz olacak. Herşeyden önce, bu süreç üç tane şarkı teslim etme durumu ile başlamış oluyor. Bu işin bizi ilgilendiren kısmı ama şarkı seçildikten sonra, yarışmadan önceki bir bir buçuk ay çeşitli Avrupa ülkelerinde, şarkımızı ve ülkemizi tanıtım çalışmalarına katılacağız. O noktada, tabiki bizim kendimizi doğru ifade eden insanlar olmamız ki bu sadece Türkçe ile değil, grup İngilizce de, Almanca da konuşabiliyor, yabancı dilimiz ile de orada var olmamız, kendi coğrafyamızı ve kültürümüzü bilecek yaşta olmamız TRT’nin bizi seçmesinde etkin olan faktörlerdir diye düşünüyorum.

SON YILLARDA ÜLKEMİZİ AYNI ARENADA POPÜLER ROCK MÜZİK SANATÇILARININ TEMSİL EDİYOR OLMASI VE ELDE ETTİKLERİ BAŞARILAR ROCK MÜZİK SANATÇILARININ TERCİHİNDE ETKİ SAHİBİ OLABİLİR Mİ ?

KENAN VURAL: Bana göre müzik rock ta olsa, pop da olsa, halk müziği de olsa, arabesk de olsa zaten çok evrensel bir dil. Dolayısı ile bunu Rock müzik yaptığımız için seçildik, pop yapsaydık olmazdı diye değerlendirmek bence çok uygun olmaz. Bizim yaptığımız Yüksek Sadakat müziğinin de mutlaka bir katkısı olacaktır. Zaten eğildiğimiz parçalar, sonuçta seçilen parça bizim kendi müziğimiz olacak, yani Yüksek Sadakat müziği olacak. Yüksek Sadakat müziği de kendi içinde işte Batı’yı da barındırıyor, kendi coğrafyasını da barındırıyor ama biz bu çizgide devam eden bir pop grubu olsaydık da yine şansımız olurdu diye düşünüyorum.

KUTLU ÖZMAKİNACI: Evet ben de katılıyorum, belki bazı müzik türleri aktüel olmaları sebebi ile diğer müzik türlerinden daha evrensel olmayı beceriyorlar ve rock ta bunlardan biri. Fakat pop müziğin rock müzikle mücadelesinde geri kalan bir tarafı olduğunu düşünmüyorum ben. Hatta belki daha öne çıktığı durumlar da var tüketilen miktara bakarsak. Benim hoşuma giden bir şey var; son yıllarda rock gruplarının tercih ediliyor olması Türkiye’de rock’ın artık yer altından çıkıp popüler müzik sahnesinin değişmez bir aktörü olmaya başladığını gösteriyorlar, bu beni çok sevindiriyor. Rock müzik yapan sanatçıların öneminin toplum tarafından kabul görmeye başladığını gösteriyor bu durum çünkü toplumu temsilen en yukarıdaki merci olan TRT tercihini bu yönden kullanıyor. Demin Kenan’ın altını çizdiği sebepler mutlaktır ama öncelikli olarak Türk insanı ile iletişim kurabildiğini gördüğü için kullanıyordur bence. Bu beni çok sevindiren birşey herşeyden önce, bizim ve bizim gibi müzik yapan sanatçıların artık kalıcı aktörler olmaya başladığını gösteren birşey. Çok mutlu ediyor bu beni.

SERKAN ÖZGEN: Kutlu ve Kenan gayet güzel özetlediler. Aslında baktığımızda bu olay sadece son 10 yıl içerisinde gelişen bir olay. Biz 1975 senesinde katılmışız ilk Eurovision’a, o günden bugüne baktığımızda biz aslında katılan 4. rock soundlu müzik yapan grubuz. 2000 – 2010 yılları arasındaki bu 10 yıllık süreçte, evet böyle bir rock soundlu müzik ile Türkiye adına da çok ciddi bir ilerleme fark ediliyor, dinleyici ve firmalar da bunun farkında. Mainstream dediğimiz ana dalgaya artık rock müzik te katılmış durumda.

EUROVISION TERCİHLERİ SÖZ KONUSU OLMASA DA ROCK MÜZİĞİN YÜKSELİŞİNİ KONUŞABİLİYORUZ...

KUTLU ÖZMAKİNACI: Evet evet ben onu söylemekte hiç bir beyis görmüyorum. Rock müzik son 10 yılında çok ciddi bir öneride bulundu Türk gençlerine. Bu öneri 90’ların ortasında kendini hissetirmeye başladı ve arkasından git gide, git gide yükselen bir ivme ile biraz sanki dişi ile tırnağı ile kazıya kazıya kendine popüler müzik sahnesinde yer edindi. Benim sadece bir müzisyen olarak değil, yazar olarak da savunduğum fikir de bu yönde olduğu için çok da memnunum. Rock popülerleştikçe değerinden birşey kaybetmez tam tersine insanlar ile olan, toplum ile olan ilişkiniz popülerliğiniz ile doğru orantılıdır. O zaman bir etkileşim başlar ve bir etkileşim başladığında da siz kendinizi onlar kendini yeni bir pozisyona göre ayarlamaya başlarlar. Buydu asıl mesele ve ben artık son yıllarda 4 grup görünce tamam diyorum oluyor bu işler.

ÖNERDİĞİNİZ ŞARKILARIN ARASINDAN BİR ŞARKI SEÇİLECEK. KENDİMİ SİZİN YERİNİZE KOYUYORUM, MESELA ŞARKILARDAN BİRİ BİRAZ DAHA FAZLA SİNSE İÇİME AMA O DEĞİL DE BİR DİĞERİ SEÇİLSE... SİZ NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ BÖYLE BİR DURUMDA ?

KUTLU ÖZMAKİNACI: Üç şarkıyı biz seçeceğiz. Orada seçici biziz. Orada şarkılar heyete girdikten sonra TRT ile birlikte bizim de söz hakkımız olduğunu biliyoruz. Birlikte orada şarkıların hangisinin en iyi şekilde bizi temsil edeceği konusunda konuşacağız ama belki ortada sizin dediğiniz gibi onların; “ya bizim gönlümüz bu şarkıdan yana” deyip, bize vereceği yeni bildirimler ile başka bir noktaya kayabilir düşünceler. Mümkün mertebe çevremizdeki insanların geri bildirimleri de bizim için değerli olacak ama çözüleceği nokta Ankara TRT ve o kurul. Bu iş biraz şöyle birşeydir; olduğunda anlaşılan şeyler vardır ya işte öyle birşey. Şarkılar belli olacak kısa bir süre içerisinde, biz bunların içerisinde kendimize göre bu oldu, bu oldu, bu da oldu demek isteriz ayrıca. Biz hissedeceğiz diye tahmin ediyoruz öncelik olarak fakat bilemiyorum, arkadaşlarımın da bu konuda ne düşündüklerini. Başka bakış açıları ekleyebilirler.

KENAN VURAL: Bakış açılarımız aslında paralel. Ben bu konuda aslında çok rahatım eğer şöyle birşey olsaydı; evet bu grup sahnede çok iyi duruyor, şarkıcıları da güzel şarkı söylüyor, sahneyi iyi dolduruyorlar, bu çocuklar bizi temsil etsinler ama şarkılarını biz o kadar beğenmiyoruz, biz başka bir yerden beste alalım da içlerinden uygun bir tane seçelim, onlar da çıksın söylesinler, öyle birşey olsaydı zaten biz bu işin içinde olmazdık ama bir tedirgilik mutsuzluk olamaz çünkü zaten TRT bu üç şarkıyı da bizim yazmamızı istedi. Ha şöyle birşey var, yazdığımız her parça birbiri ile eş değer olmayabilir. Bazı parçayı ilk defa dinlediğinde anlar insanlar, bazı parça vardır anlaşılması için 10 defa dinlenmesi gerekebilir. Biz işte ilk defada doğru bir algı yaratacak bir parça yapabilmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde aynı duyguyu yaratacak üç parça yapacağız, onlardan biri seçilecek. O noktada bizim fikrimiz sorulmasa bile önemli olan bizim oraya önereceğimiz üç şarkının birbirleri ile eş değer duyguyu, eş değer iddiayı taşıyabilmesi. Biz bunu yapamayacağımızı düşünsek zaten bu teklifi kabul etmezdik. Şu noktada hiçbir sıkıntımız yok.

RÖPORTAJIN DEVAMI HAFTAYA BU SAYFADA ....


"Gerekli Yerimi Kaşıyorum!"

Hadise'nin nazar önlemi ne?

Şarkıcı Hadise yeni çıkardığı albümü ile her gün değişik bir mekanda ve sahnede yoğun bir tempoda çalışırken talihsizliklerinde kendisini bırakmadığını ve şikayetçi olduğunu söyledi.

Ünlü popçu Türkiye’nin konut sektöründeki liderlerinden bir inşaat firmasının Swiss Otel’deki tanıtımına katıldı. Son konserlerinin neredeyse hepsinde eteği yüzünden zor anlar yaşayan Hadise, bu kez kırmızı mini elbisenin altına tayt giyerek önlem aldı. Sahne önünde bulunan korumalar da fotoğraf çekmek isteyen kimseyi sanatçıya yaklaştırmadı.


Şarkıları ve sahne performansı ile güzel bir gece yaşatan Hadise, İzmir aşığı olduğunu ancak şu an mutsuzum diyerek te salonda bulunan herkesi şaşırttı. Daha sonra neden mutsuz olduğu yöününde açıklama yapan Hadise, "Bugün üzerimizde bir nazar var. Sahneye çıkmadan kıyafetim yırtıldı ve daha bir sürü talihsiz an yaşadık. Konserde de talihsiz bir an yaşamamak için bol bol gerekli yerimi kaşıyorum kimse kusura bakmasın" dedi.


"Tarkan hiç değişmemiş"

Sezen Cumhur Önal, tartışmaya yeni bir boyut getirdi...

Müzik Ödülleri’nde kazandığı ödülleri almadığı için eleştirilen Tarkan’a bir eleştiri de ünlü müzik adamı sezen Cumhur Önal’dan geldi. Hülya Avşar’ın ödülünü vermek için sahnede beklediği Tarkan’a “Dangalak, eşek herif” gibi sert sözleri son günlerde magazin gündeminin bir numaralı konusu oldu. Her iki sanatçının da yakın dostu olduğunu söyleyen Sezen Cumhur Önal, konuya başka bir açıdan bakarak, “Tarkan zaten hep böyleydi” imasında bulundu. Önal, “Yıllar önce TRT’de Müzik Yelpazesi programını hazırladığım dönemde o günlerin en popüler yorumcusu Tarkan’la tanışmak istedim. Randevulaştık. Saatinde gidip bekledim. Geldi ama tamiki saat geç kalarak... Samimi değil ama şık bir tanışmaydı. Aradan tam 17 yıl geçti.Haberleri görünce dostum Hülya Avşar gibi beni de beklettiğini anımsadım. Güzel sesli, güzel kalpli kardeşimiz Tarkan, galiba hiç değişmemiş!” diyerek tartışmaya yeni bir boyut getirdi.


Hülya'nın Bacağım Kadar Boyu Var!

Yeni bir polemik daha başladı!

Tarkan’ın aldığı ödüller hakkında bir yorum da Tuğba Özay’dan geldi!

Kral TV'de Tarkan'ın aldığı ödüllerin şaibeli olduğunu öne süren Tuğba Özay, "Tarkan çok başarılı ama kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor. İsmi açıklandığında ödül almaya gelmemesi ve finalde şov yapması çok saçmaydı. Bende 2010 yılına damgasını vuran kişi Tarkan değil, Sıla'dır. Tarkan'ın da çok güzel şarkıları vardı. Ama Sıla bence daha iyiydi. Tarkan'ın biraz daha mütevazı olmasında fayda var. Şaibeli bir geceydi. Tarkan'a yakışmadı" şeklinde konuştu.


Özay, photoshop'lu fotoğrafları çok konuşulan Hülya Avşar için de yorumda bulunmaktan geri kalmadı ve, Vatan’ın haberine göre, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hülya Avşar'ın yaşı ilerledi. Yüzü hâlâ çok güzel ama vücudu için aynı şeyleri söyleyemem. Boyu benim bacaklarım kadar. Bu durumda photoshop'a başvurması doğal. Türkiye'nin en güzel kadını benim."


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More