Muhteşem Yüzyıl 21 Eylül 2011 26.Bölüm Son Bölüm İzle

Muhteşem Yüzyıl 21 Eylül 2011 26.Bölüm Son Bölüm İzle
Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm 21 Eylül 2011 Canlı Dizi İzle,Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm fragmanı izle,Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm en son bölüm fragmanı,Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm fragman,Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm26.bölüm fragmanı izle,Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm canlı dizi.

Muhteşem Yüzyıl yeni Sezon’a bomba gibi bir giriş yaptı. Show TV ekranlarında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisi 21 Eylül 2011 Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 26.Bölüm ile yine rekor üzerine rekor kıracak. Dizinin 21 Eylül akşamı yayınlanacak olan Muhteşem Yüzyıl 26.Bölüm’de Osmanlı Ordusu, Macar Krallığı ile Mohaç Meydan Savaşı ( Muhaberesi) yapacak. Dizinin bu bölümün de yayınlanacak olan Mohaç Meydan Muhaberesi sahneleri için yaklaşık olarak 500 Bin Dolar harcandı. Peki Dizi sektöründe rekora imza atan Mohaç Meydan Muharebesi Tarihte Neydi?

Mohaç Meydan Muharebesi

Mohaç Savaşı ( Mohaç Meydan Muhaberesi) 29 Ağustos 1526 yılında Macar Krallığı ile Osmanlı İmparatorluğu arasında yapıldı. Macaristan’da bulunan Mohaç Ovası’nda yapılması nedeni ile Mohaç Meydan Muhaberesi ismini aldı. Savaşta Daha önce kullanılmamış olan 300 Seyyar top ve tüfek kullanımı ile Macar Orduları Yaklaşık 2 saat gibi bir sürede büyük bir kayıp vererek hezimete uğratılmıştır. Macar Kralı II. Lajos ise bu savaşta hayatını kaybetmiştir.

Osmanlı yaklaşık 1000-1500 askerini savaşta kaybederken Macaristan 15.000 – 20.000 askerini kaybetmiştir. Bu savaşta Macar Ordusu Kralını ve iki başkumandanlarında kaybetmişlerdir. Savaş Macar topraklarının büyük bir bölümünün Osmanlı Hâkimiyetine girmesi ile sonuçlanmıştır.

Geçtiğimiz Hafta Yayınlanan en son ve en yeni bölüm de; İbrahim Paşa kendisini dinlemeyen Sultan Süleyman’ın “O gün bana suikast düzenlenirken sen Hürrem ile içeride ne yapıyordun ”sorusu ile irkildi ve Macar askerlerinin pususu sonrası Kanuni 2Nin vurulması ile ekranlara veda etmişti. Bakalım bu Hafta neler olacak. Muhteşem Yüzyıl 26.Son Bölüm Full İzle.Yeni Bölüm.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More