Facebook'ta yeni özellik: Zaman Tüneli



Facebook'ta yeni özellik: Zaman Tüneli
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sitenin yeni özelliğini tanıttı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, sitenin genel merkezinin bulunduğu San Francisco'da düzenlenen geleneksel f8 geliştirici konferansında konuşan Zuckerberg, profil sayfasına eklenecek ''Zaman Tüneli'' sayfası ile 800 milyonu aşkın kullanıcının kendilerini çok daha farklı ve kapsamlı şekilde ifade edebilecekleri bir platform sunulacağını söyledi.


Yapılan düzenlemeyle ''Zaman Tüneli'' sayfası, profil sayfasının yerini alacak. Kullanıcılar, yaşamlarıyla ilgili tüm hikayeleri ve paylaşımları geriye doğru kronolojik sıra içinde paylaşabilecekler. Kullanıcıların yaşamlarında önem verdikleri her şeyi, tek sayfada bir araya getirebilmeleri kolaylaşacak.

Zuckerberg, ''Zaman Tüneli''nin, Facebook'un gelişimindeki en önemli adımlardan birini teşkil ettiğini belirterek, ''Kullanıcıların, kendilerini ve yaşam hikayelerini diledikleri içerikte ve kapsamda, tek bir sayfada derlemelerini ve paylaşabilmelerini sağlayacak 'Zaman Tüneli'nde, uygulamalardan gelen bilgiler de istenirse otomatik olarak yer alacak. Örneğin Facebook üzerinden müzik dinleyen bir kullanıcının dinlediği müziklerin bilgileri, eğer isterse doğrudan 'Zaman Tüneli'ne eklenecek. Böylece her kullanıcının yaşam hikayesini yansıtan 'Zaman Tüneli' içinde, paylaşımların yanı sıra geçmişte dinlediği müzikler, izlediği videolar, ziyaret ettiği yerler gibi tüm etkinlikleri yer alabilecek'' ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamada sayfanın tasarımının üst bölümünde kullanıcılar, kapak fotoğrafı kullanabilecek. Kullanıcılar, diledikleri görsele yer vererek bir albüm kapağı gibi kendi zaman tünellerinin kapağını oluşturabilecek, ayrıca kapak fotoğrafının sağ tarafındaki hızlı erişim zaman cetveli sayesinde de zaman tünellerinin dilenen anına hızlıca erişebilecek.

Kullanıcılar, ''Zaman Tüneli'' sayfalarındaki içerikleri kullanıcı günlükleri üzerinden kolay bir şekilde yönetebilecekler. Yapılan yenilikler birkaç hafta içinde tüm kullanıcılar için aktif hale gelecek.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More