Haftanın en iyi filmi ‘Bir Zamanlar Anadolu’da

Bir Zamanlar Anadolu’da
Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü aldığı, merakla beklenen filmi Bir Zamanlar Anadolu’da kuşkusuz haftanın en iyisi. 80’lerin kült korku-komedisi Korku Gecesi yeniden çevrimiyle orijinalini aratsa da eğlendirmeyi başarıyor. Sarah Jessica Parker’lı Mucizeyi Kadınlar Yaratır ise kof bir ‘çocuk da yaparım, kariyer de’ komedisi.

Korkuturken güldürüyor
Korku Gecesi
Fright Night
Yönetmen: Craig Gillespie
2011/ABD/120’


Korku filmleri izlemeyi çok seven lise öğrencisi Charlie Brewster’ın hayatı mahalleye yeni taşınan gizemli Jerry’nin gerçekte kim olduğunu öğrenmesiyle birlikte allak bullak olacaktır.
Mahalledeki herkesi, hatta Charlie’nin annesini bile kendine hayran bırakan bu adam mahalleye avlanmak için taşınmış bir vampirdir ve bu gerçeği yalnızca Charlie bilmektedir. Doğruyu söylediğine kimseyi inandıramayan Charlie, vampirden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.
Korku Gecesi, meşhur katil oyuncak Chucky’nin de yaratıcısı olan Tom Holland’ın aynı adlı filminden uyarlandı. Türkiye’de 90’larda Magic Box televizyon kanalında ayda en az iki kez gösterilen bu klasik, 80’lerin en sevilen korku-komedi filmlerinden birisi olmuş, zaman içinde külte dönüşmüştü.
Bu hafta gösterime giren yeniden çevrimde ise yönetmen koltuğuna Lars and the Real Girl (2007) adlı bağımsız filmiyle övgüler alan Craig Gillespie oturuyor. Glespie’nin yorumu orijinal filmin etkisini yaratamasa da eğlenceli iki saat sunuyor.

NBC taşraya geri dönüyor
Bir Zamanlar Anadolu’da
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
2011/Türkiye-Bosna/150’

Nuri Bilge Ceylan’ın bu sene Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve Jüri Büyük Ödülü’nü Dardenne kardeşlerin Bisikletli Çocuk filmiyle paylaşan filmi merakla bekleniyordu.
İklimler ve Üç Maymun’la şehir hikayeleri anlatan Ceylan, taşraya geri dönüyor ve bir cinayet soruşturması etrafında toplanan erkeklerin hikayesini anlatıyor. Suçtan öte hikayedeki erkeklerin suçla ilişkilerini, ona bakışını deşmeye çalışan film tekinsiz, zamansız havasıyla seyirciyi etkiliyor.
Ceylan’ın en konuşkan filmi de olan “Bir Zamanlar Anadolu’da”yı yönetmenin başyapıtı sayanlar da var, gereksiz uzatıp görsel şova dönüştürdüğünü düşünenler de.
Karar sizin.

Çocuk da yaparım, kariyer de
Mucizeyi Kadınlar Yaratır
Yönetmen: Douglas Mcgrath
2011/ABD/78’

Hollywood’un her sene en az bir tane “kariyer de, çocuk da yapan” kadın hikayeli film çekmesine alıştık ama bu durumdan bunaldık da.
Kadınları erkekleri parmağında oynattıkları için güçlü, kurnaz oldukları için akıllı olarak gösteren bu filmler aslında, kadın seyirciyi aptal yerine koydukları gibi bariz kadın düşmanlığı yapıyorlar.
Bu hafta gösterime giren Mucizeyi Kadınlar Yaratır adından da anlaşılacağı üzere yukarıda saydığımız filmlerden biri. Gündüzleri kariyerinin zirvesinde iş kadını elbiselerini giyen Kate, geceleri de kocası ve iki çocuğuna saçını süpürge eden ideal eş rolüne bürünmektedir. Bu iki hayat arasında mükemmel bir denge sağlayan Kate doğal olarak çevresinde hayranlık ve bazı kadınlarda da kıskançlık uyandırmaktadır.
Bir gün Kate, New York’a sık sık geziler gerektiren önemli bir müşteri portföyü teslim aldığında, kocası da uzun zamandır peşinde olduğu bir projeyi almaya hak kazanır. Bu durum Kate’in hayatını olduğundan daha da karmaşık bir hale sokar. Kate bir yandan kendi kariyeriyle annelik arasında sıkışırken, bir yandan da kocasının kariyerini düşünecektir.
Bu tür komedilerle oyunculuk kariyerini gittikçe aşağıya çeken Sex and the City kadını Sarah Jessica Parker başrolde.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More