Kağıt Parçası Tabiri Talihsizlikti

Kağıt Parçası Tabiri Talihsizlikti
Kağıt Parçası Tabiri Talihsizlikti,''İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasına ilişkin belgeye 'kağıt parçası' tabiri talihsizlikti''.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un bir basın toplantısında dava konusu belgeye ilişkin ''kağıt parçası'' tabirini kullanmasının bir talihsizlik olduğunu söyledi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan Çubuklu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in ''TSK içerisinde Ergenekon yapılanmasından söz ediliyor. Genelkurmay'ın bu konuda bir soruşturması oldu mu?'' sorusu üzerine, ''Ergenekon''dan, Adli Müşavir olarak göreve başladıktan sonra 2007'de savcılıktan gelen resmi yazılar üzerine haberi olduğunu söyledi.
Çubuklu, Adli Müşavirin, Genelkurmay Başkanlığına gelen istihbari amaçlı bilgilerden haberi olmadığını ifade etti.
Pekgüzel'in ''Bundan haberdar olduktan sonra bir çalışma yapıldı mı?'' sorusuna Çubuklu, eğer böyle bir yapılanma incelenecekse bunun istihbarat başkanının görevi olduğunu kaydetti.
Çok Gizli Belgeler
Pekgüzel, ''Ergenekon'' soruşturması sırasında bazı sanıklardan iki ülke arasında savaş çıkarabilecek nitelikte olan çok gizli askeri belgelerin de ele geçirildiğini belirterek, bu belgelerin ele geçirildiği kişilerle ilgili bir çalışma, soruşturma yapılıp yapılmadığını sordu.
Bunları Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının konuştuğunu, bir kısım belgeler nedeniyle ilgili birimler tarafından araştırma yapıldığını ifade eden Çubuklu, ''Komutanın bilgisi dahilinde olan, öğrendiği konuları biz sonra öğrenirsek soruşturma emri isteyemeyiz. Eğer komutanın bilgisi yoksa soruşturma emri istenir'' dedi.
Pekgüzel, ''Dönemin Genelkurmay Başkanı (İlker Başbuğ) yaptığı basın toplantısında 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'ndan 'kağıt parçası', Poyrazköy'e bulunan lav silahlarından 'boru' diye söz etti. Bu basın toplantısından haberiniz var mı? Bu konuda size soru soruldu mu? Bu konuda bir rapor hazırladınız mı?'' diye sordu.
Genelkurmay Başkanının basın toplantılarıyla ilgili bir görevi olmadığını belirten Çubuklu, basın toplantılarına da karşı olduğunu söyledi.
Genelkurmay Başkanın ''kağıt parçası'' açıklamasını Askeri Savcılığın ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı''na ilişkin takipsizlik kararı vermesinden sonra yaptığını dile getiren Çubuklu, ''(Kağıt parçası) tabiri, bir talihsizliktir. Ben bu görüşe katılmıyorum. Komutanı tenkit etmek için söylemiyorum. 'Boru' açıklamasını bilemem. Mühimmat konusu Lojistik Dairesini ilgilendirir'' dedi.
Duruşma, Çubuklu'nun çapraz sorgusuyla devam ediyor.



http://www.trthaber.com/haber/gundem/kagit-parcasi-tabiri-talihsizlikti-21371.html


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More