Babana Sor Sarkozy

"Babana Sor Sarkozy"
"Babana Sor Sarkozy",Başbakan Erdoğan, Fransa'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü ve Fransa'nın tutumu değişmezse yaptırımların arkası gelecek." dedi.

1915 olaylarının inkârını suç sayan yasa tasarısının dün Fransız Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Başbakan Erdoğan bir takım yaptırımları açıklamıştı.

Erdoğan bugün de "Eğer , Fransa'nın bu tavrını devam ettirirse yaptırımların arkası gelecektir." dedi.
Sarkozy’i eleştiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde soykırım olmadığını, aksine zamanında mazlumların Osmanlı'ya sığındığını hatırlattı.

"Babana Sor Sarkozy"
Başbakan Erdoğan Sarkozy’e Cezayir örneğini vererek tarihi bir hatırlatmada bulundu.
“Cezayir'de o zaman nüfusun yüzde 15'i Fransızlar tarafından öldürüldü. Fransızlar, Cezayirlileri fırınlarda hunharca yaktı. Bu bir soykırımdır. Eğer Sarkozy bilmiyorsa babası Pal Sarkozy'e sorsun. “ dedi.
Pal Sarkozy'nin 1940'larda Fransız lejyonunda askerlik yaptığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Cezayir'de yaşanan katliamı en iyi Sarkozy'nin babasının bileceğini ifade etti.

Osmanlı Mazluma Kucak Açtı
Türkiye'nin tarihinin çok temiz olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Osmanlı Devleti mazlumlara kucak açmış, zalimin karşısında durmuştur." dedi.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İspanya'dan kaçan binlerce Musevi, Osmanlı Devleti'nin hoşgörüsüne sığındı. Osmanlı tebaası olarak senelerce huzur içinde yaşadı. Selanik, şehrine ve çevresine yerleştirildiler. Türkiye'nin tarihinde kimse soykırım bulamaz. Türklerin şefkatinden ve hoşgörüsünden başka bir şey göremez."

Kanuni Sultan Süleyman Dönemini Hatırlattı
Başbakan Erdoğan 1526'da esir düşen zamanın Fransa Kralı Francesco'nın, Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı yardım mektubunu hatırlattı. Başbakan Erdoğan, Sarkzoy'e Türkiye ziyareti sırasında da bu mektubu hediye ettiğini de söyledi.

İşte O Mektup
Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah'ın yer yüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin Ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Süleyman Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım.Sen ki Fransa vilayetinin kralı Fransuva'sın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More