Bu sözler Sarkozy'e kapak olsun!

Bu sözler Sarkozy'e kapak olsun!
Bu sözler Sarkozy'e kapak olsun!,Kastamonu'da 300 yıldır Türklerle kardeşçe yaşadıklarını ifade eden Ermeni asıllı Türk vatandaşları Ermeni iddialarının reddini suç sayan tasarının kabul edilmesine tepki gösterdi.

İHLAS SON DAKİKA - Kapaklı köyünün Tütenli Mahallesi'nde yaşayan Ermeni asıllı Serkis Durak (74), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyıllardır Türklerle birlikte kardeşçe yaşadıklarını ve Türklerin yararlandığı tüm haklardan kendilerinin yararlandıklarını belirterek, ''Bölgedeki Türklerden farklı hiçbir uygulama görmüyoruz, Allah devletimizden razı olsun. Hem muhtar azalığı yaptım. Hem de köy kooperatifinin yönetim kurulu üyesiyim'' dedi.

Fransa Meclisi'nde tasarının kabul edilmesini eleştiren ve seçim öncesi oy kaygısı nedeniyle böyle bir kararın alındığını savunan Durak, şunları söyledi:

''Dedem burada yaşamış 80 yaşında ölmüş. Babam burada yaşayıp burada öldü. Bende burada doğdum burada yaşıyorum ve burada öleceğim. Biz her şeyden memnunuz. Huzurumuz burada gayet iyi. Bizi rahatsız eden kimse yok. Ama bu tarz dışarıda yapılan söylemler bizi rahatsız ediyor. Fransa'nın her seçim öncesi böyle bir şey çıkartmasını doğru bulmuyoruz. Bizim üzerimizden siyaset yapmasınlar. Biz bu topraklarda doğduk. Türk milleti ile aynı şartlarda yaşadık. Bizler burada mutluyuz. Bizi rahat bıraksınlar. Eğer söylendiği gibi bir soykırım ya da çifte standart olsaydı ben muhtarlık seçimlerinde birinci aza ya da köy kooperatifinin yönetim kurulunda olabilir miydim?''

-''Bize yardıma ilk Türkler koşuyor''-

Köyde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarından 75 yaşındaki Namık Özçelik ise Fransa Meclisi'nden geçen tasarıyı kendilerinin kabul etmediğini, başka devletlerin kendilerinin üzerinden siyaset yaptıklarını söyledi.

Özçelik, ''Biz bunca zamandır kardeşçe yaşıyoruz. Bize yardıma ilk Türkler koşuyor'' dedi.

-''Dedem Ermenilerin tifodan öldüğünü söylerdi''-

Dedesinin 4 sene askerlik yaptığını söyleyen Ermeni asıllı Ahmet Kazeroğlu da ''Dedem Kars'ta askerlik yapmış ve o dönem ölen Ermeni vatandaşlarının tifo ve benzeri hastalıklardan öldüğünü ve Türkleri haksız yere soykırımla suçladıklarını söylerdi. Bizler burada en ufak bir kötülük kimseden görmedik'' dedi.

-Ermeni kardeşlerimizle mutluyuz-

Kapaklı Köyü Muhtarı Salih Yılmaz ise 70 kişinin yaşadığı 50 hanenin bulunduğunu köylerinin Tütenli Mahallesi'ndeki 10 hanede de 20 Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadıklarını belirtti.

''Bu zamana kadar birbirimizi kırmamışızdır, birbirimize mümkün oldukça yardım ederiz'' diyen Yılmaz, daha önceki dönemde Ermeni kökenli Serkis Durak'ın kendisinin azası olduğunu ve bugüne kadar kendisi ve hiçbir Ermeni vatandaşıyla en ufak bir problem yaşamadıklarını belirtti.

Ermeni soykırımı tasarısının Fransız Meclisi'nden geçmesini kabul etmediklerini dile getiren Yılmaz, ''Biz yüzyıllardır burada kardeşçe yaşıyoruz. Bizler Fransa'nın bu tavrını kabul etmiyoruz kınıyoruz'' dedi.


http://www.ihlassondakika.com/haber_Bu-sozler-Sarkozye-kapak-olsun---gazete-oku_440991.html


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More