Doğuş Grubu Star TV’yi satın alıyor!

DYH, Star TV'nin satışı için Doğuş Yayın Grubu ile görüşmelere başladığını bildirdi.

KAP’a açıklama yapan Doğan Yayın Holding, Star TV’nin satışı için Doğuş Yayın Grubu ile görüşmelere başladığını bildirdi. Doğan, Star TV’yi 2005’te TMSF’den 306.5 milyon dolara almıştı.

Doğan Yayın Holding, Star TV’nin satışı için Doğuş Yayın Grubu ile görüşmelere başladığını açıkladı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Doğan Yayın Holding sabah KAP’a yaptığı açıklamada “Dolaylı bağlı ortaklığımız Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş. (Star TV)’nin 391.5 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin yüzde 99.99’unu temsil eden beheri 1-TL nominal değerli hisse senetlerinin tamamının satışı ve devri konusunda Doğuş Yayın Grubu ile görüşmelere başlanılmaktadır” denildi. Açıklamada ayrıca, “Söz konusu görüşmeler bahsi geçen hisse senetlerinin satışı ve devri ile sonuçlanabileceği gibi; görüşmelerin sonucunda hisse senetlerinin satışı ve devri gerçekleşmeyebilir” bilgisi yer aldı.

Garanti Yatırım Araştırma Yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, hisselerin uzunca bir süre, endeksten daha kötü performans sergilediğini belirterek, “Bir süredir de yatay bir trend izliyordu. Şimdi bu yatay trendin son gelişmelerle yukarı yönlü kırılması potansiyeli oluştu. Doğuş ve Doğan arasındaki gelişmelerin olumlu yönde sonuçlanması Doğan Grubu hisseleri açısından belli bir beklentiyi beraberinde getiriyor. Kısa vadede olumlu” dedi.

Yurtdaşseven, “Doğan Yayın’da, çok uzun zamandır medya varlıklarının satışının gündemdeydi. Ancak çok büyük bir satış gündeme gelmediği için de beklentiler yavaş yavaş azalmaya başlamıştı. Aslında yeniden bunların gündeme gelmesi de, grup açısından bu opsiyonların hâlâ beklentiler içinde yer aldığına işaret ediyor. Bu da grup hisselerini hareketlendirecek bir diğer gelişme. Çünkü Doğan Yayın’ın vergiler nedeniyle borç yükü çok. Bu nedenle bu satış süreci, tek başına bir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

Doğan Yayın Holding, şirketin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, Doğan Yayın Holding’e yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklardaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında çalışmalar yapıldığını daha önce açıklamıştı.

Aksigorta prim üretiminde 6 ayda % 32 büyüdü

Aksigorta, prim üretiminde yüzde 32’lik büyümeyle yılın ilk yarısında sektörde en çok büyüyen şirketlerden biri oldu. 2011’in ilk 6 ayında sektör ortalamasının 10 puan üzerinde büyüyen Aksigorta’nın Genel Müdürü Uğur Gülen, 2020 hedeflerinin sektörün en karlı ve değerli şirketi olmak olduğunu söyledi. 2011’in ilk 6 ayında hayat dışı sigorta sektörü yüzde 22 büyürken, Aksigorta prim üretimini yüzde 32 büyümeyle 460 milyon TL’den 607 milyon TL’ye çıkardı. Aksigorta’nın karşılıklar öncesi kârı da 127 milyon TL’ye çıktı. Uğur Gülen, 2011’de sektörün büyümeye devam ettiğini belirterek, “Son dönemlerde piyasalardaki olumsuz gelişmeler, 2012 yılında dünyadaki ve Türkiye’deki büyümenin 2011’den daha düşük olacağı beklentisini yaratsa da, hayat-dışı sigorta pazarı büyümeye devam edecek. Aksigorta olarak 2012 hedefimiz, 2011’in 8 ayında yaptığımız gibi sektörden daha hızlı büyüyen bir Aksigorta yaratmak ve pazar payımızı daha da artırmak olacaktır” dedi.

İş Bankası ek getirili banka bonosu arz ediyor

İş Bankası, 700 milyon TL nominal değerli, 175 gün vadeli banka bonosu arz edecek. İş Bankası Bonosu, benzer vadeli Devlet Tahvilleri getirisi üzerine yüzde 0.50 ek getiri ile ihraç edilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yatırımcılar için cazip bir yatırım aracı haline gelen İş Bankası Bonosu’nun minimum satış tutarı ise 1.000 TL olacak.

İş Bankası Bonosu satışları 5-6-7 Ekim 2011 tarihlerinde halka arz yoluyla yapılacak.

Açıklamada talep toplama işlemi İş Bankası şubeleri, isbank.com.tr İnternet Şubesi ve 444 02 02 no’lu Telefon Şubesi’nden müşteri temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası’nda işlem görecek olan İş Bankası Bonosu’nun ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak.

Deniz Emeklilik artık Amerikan MetLife’ın

Deniz Emeklilik’in ABD kökenli sigorta devi MetLife’a satışı gerçekleşti. MetLife, 15 yıl süresince hayat sigortası, ferdi kaza ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımını, pazarlamasını ve satışını Deniz Bank şube ağıyla yapacak. MetLife’ın Türkiye’deki iştiraki olan American Life Hayat Sigorta A.Ş. (Metlife Alico), Deniz Bank’tan Deniz Emeklilik’teki yüzde 99.86 oranındaki hissesini 161.9 milyon euro’ya almak üzere 27 Haziran’da anlaşma imzalamıştı. Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, “MetLife’ın 140 yıllık deneyiminin Deniz Bank şubeleri aracılığı ile sunulmasını çok önemsiyoruz. Yapılan anlaşmanın hem bize hem MetLife’a hem Türkiye’ye hayırlı olacağına eminim” dedi. MetLife’ın Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya Bölge CEO’su Michel Khalaf ise “Türk müşterilerimizin beklentilerini daha iyi karşılayarak doğru risk ve birikim ürünlerine kolay ulaşabilmelerini sağlayacağız” diye konuştu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More