Bertuğ Cemil İle Röportaj

Bertuğ Cemil
İlk klibiniz yayına girdi, ikinci klip hazırlıklarına başladınız... Hangi şarkıya klip çekeceksiniz?

İkici klibimiz çok çok yüksek ihtimalle “Kaygı” olacak...Çünkü http://www.bertugcemil.com adresinde anketimiz devam ediyor. Orada “Kaygı”ya çok büyük ilgi var. Biz de yavaş yavaş plan, program yapmaya başladık.Yönetmen Tayfun Dinçer’le gürüşeceğiz. Sonra kararımızı vereceğiz. Nasıl bir yöne gitsin klip, nasıl bir şey yapalım diye ve sonra da süratle klibimizi çekeceğiz...


İnternet sayfanızdan, size ve albümünüz hakkında ne gibi yorumlar geliyor?

Genelde albüme gelen tepkiler gayet iyi. Benim albümüm Turkiye’de ki rock müziğinin gelişiminde olması gereken bir albüm olduğunu düşünüyorum.Bu hissiyatta gittikçe güçlenmeye başladı.. Çünkü öyle kısa sürede çıkıpta hemen ilgi çekmekten çok, oturaklı ve yavaş yavaş yerini bulan bir albüm. Dinlendikçe daha çok sevileceğine inanıyorum. O yüzden, dinleyen herkesin birkaç kere daha dinledikten sonra yorum yapmasını tercih ederim..


Son dönemlerde pop müziğin yerine rock müzik büyük ilgi görmeye başladı...Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Rock Muziğinin tavrı Türkçe müzik ortamında daha önce farkına varılmayan bir güç içeriyor. Doğru kullanıldığı zaman hakikaten rock müzikle derdinizi çok rahat bir şekilde anlatabiliyorsunuz.
Kızgınsanız çok iyi anlatırsınız. Üzgünseniz, hüzünlüyseniz, mutluysanız, haykıracaksanız yani hepsi rock müzikte var ve farkındaysanız pop müzik yapan kişilerde artık rock öğeleri kullanmaya başladılar albümlerin de. Bu da bizim piyasamızın rock müzikteki avantajımızı farketmesine bağlıyorum. Çok da olumlu buluyorum rock müzikteki gelişmeyi...Yani gerek sound açısından, gerekse yazılan şarkılar gittikçe böyle kendini bilen şeyler yazılıyor falan... Süper...
.

Konserleriniz ne zaman başlıyor?

Konserler başlıyor... Ve bu çok mutluluk verici... Daha bir ay kadar oldu albüm çıkalı ancak, 17 Kasım’da Rockizm İzmir’de bir Rock festivali düzenleniyor..17 Kasım Cuma günü İzmir’de fuarda Kıraç’la beraber olacağız...Önce biz, sonra Kıraç çalacak... Eminim çok da keyifli geçecek. Herkesi bekleriz...7 Aralık’ta Balans’ta bir konser gecemiz var...Onu da mujdeliyeyim. İstanbul’da ki müzik severleri de oraya bekleriz... İstanbul’da ki ilk canlı performansımız olacak.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More