İstanbul Etiler'de patlama..










Etiler'de sabah büyük bir patlama yaşandı.

YARALILARDAN 2'SİNİN DURUMU AĞIR

5 kişi Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Kimlikleri belirlenen yaralılar şöyle:
Seyfi Erdem (İETT şoförü), Uzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal, Ceyhan Mercan ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu patlamada yaralanan 7 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Bacağı kopan bir vatandaşın ameliyata alındığı öğrenildi.

Patlamada yaralananlar arasında bulunan polis memuru, görev yaptığı Şişli Etfal Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

BACAĞI KESİLEBİLİR

Patlamanın ardından yaralılardan Aytel Bal ve Ceyhan Mercan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Sami Işık, polis memuru Uzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Seyfi Erdem ve isminin Agof olduğu öğrenilen Ermeni uyruklu vatandaş ise Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayten Bal ve Ceyhan Mercan'ın patlama sırasında otomobille olay yerinden geçtikleri ve bu sırada yaralandıkları öğrenildi.

Otomobili kullanan Bal'ın, her iki ayağından da ağır yaralandığı ve ayaklarından birinin kesilme tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Yaralıları ziyaretinin ardından Şişli Etfal Hastanesi çıkışında konuşan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, yaralılardan ikisinin sağlık durumunun ağır olduğunu söyledi. Dokucu, "Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı'ndaki hastamız. 41 yaşında her iki ayağında da ciddi yaralanma var. Birinde tam kopuk, diğerinde de ciddi bir yaralanma söz konusu. Şu dakikalarda ameliyatı sürüyor. Okmeydanı'ndaki diğer hastamız ise şarapnel parçalarından yaralanmış durumda. Şişli Etfal Hastanemizde 5 ayrı hasta var. Bir tanesi ağır.

Aynı zamanda solunum sistemi yanığı söz konusu. Yoğun bakım şartlarında ziyaret ettim. Bilinci yerinde, takibi gerektiren bir hasta. Bir diğer yaralımız 55 yaşındaki bir polis memuru. Kendisi aynı zamanda hastanemizin de polis memurlarından bir tanesi. Nöbet değişiminin ardından hastaneden ayrıldıktan sonra olayda yaralanmış. Yüz yanığı var. Diğer hastalarımızın da tamamı şarapnelden yaralanmıştır" diye konuştu.

Öte yandan, yaralılardan Sami Işık'ın babası Özcan Işık, oğlunun arkadaşı ile birlikte işe gitmek üzere yola çıktığını ve bu sırada yaralandığını belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Etiler'de bomba patladı

Etiler ve civarında bulunan kişiler, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve yaralıların bulunduğunu belirttiler. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. İlk bilgilere göre 8 yaralının olduğu belirtiliyor.

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında bulunan geçitteki bir İETT durağında meydana gelen patlamanın çok şiddetli olduğu ve İstanbul'un birçok bölgesinden de hissedildiği öğrenildi.

Patlamanın çöp konteynırına konulan bir bombadan kaynaklandığı ancak ikinci bir bomba ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

Polis, Akmerkez önünü trafiğe kapattı, bölgeyi boşalttı.
Yerde yaralılar ve kan var!

İstanbul'da patlama şoku! Patalama bölgesinde bulunan bir görgü tanığı CNN Türk'e patlama hakkında şunları söyledi: "Saat 09:00 gibi patlama oldu. Bazı arkadaşlarımız yerlerdeydi. Kanları gördük yerde.

Patlama Etiler Koç Köprüsü İETT durağında, turizm uygulama oteline yakın bir yerde oldu. Çok sayıda ambulans geldi.

Yolu kapattılar. 7 - 8 kişinin yaralandığını tahmin ediyorum."


Vali Mutlu: Yaralıların hayati tehlikesi yok


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Olay yerinde ikinci bir şüpheli paket bulunduğu ve polisin bu paket üzerinde durduğu belirtildi.

Patlayıcının, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

Patlama alanında polisin araştırmaları sürüyor.


Patlama yerinde ikinci bomba araştırılıyor

Etiler'de bir köprü altında meydana gelen patlama yerinde ikinci bomba araştırması yapılıyor. Polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için olay yerinde toplanan vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Etiler'de iş ve servis trafiğinin yoğun olduğu saatlerde maydana gelen patlamada 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Durumu ağır vatandaşın bacağının koptuğu patlama, 09.00 sıralarında meydana geldi. Patlamanın oldukça şiddetli olduğu ve uzak mesafelerden de duyulabildiği aktarıldı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Patlamanın, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

SERVİSLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHI

Görgü tanıkları, durumu ağır olan yaralının bacağının koptuğunu aktardı. Olaydan sonra bölgeye gelen polis ekipleri patlama yerine çıkan bütün yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Bölgede başka patlama olma ihtimaline karşılık güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki vatandaşlar alandan uzaklaştırıldı. Çok sayıda ambulans olay yerinde bekletildi.

Bir görgü tanığı, patlamanın olduğu yerin okul servislerinin geçiş güzergahı olduğunu, patlama esnasında öğrencilerin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.


PARÇA TESİRLİ BOMBA

Etiler Meslek Yüksekokulu ile Koç Köprüsü durağı arasındaki bölgede meydana gelen patlamaya, parça tesirli bir bombanın neden olduğu üzerinde duruluyor. Patlama sonucu yaralanan bazı kişiler, çevredeki hastanelere sevk edildi.
Patlamada, 34 MLY 23 İETT otobüsü, bir özel araç ve çevredeki binaların camlarında hasar meydana geldi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şeritler çekerek güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın meydana geldiği Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: TEK BİR PATLAMA OLDU

Etiler'de meydana gelen patlamayı karşı binada yaşayan bir görgü tanığı olay anını anlattı
Güncelleme: 09:44 TSİ 26 Mayıs. 2011 Perşembe
Patlamanın karşısındaki Akmerkez'de çalışan Berna Özdemir, bir patlamayla birlikte bir sarsıntı yaşadıklarını anlattı.
Özdemir, İETT durağında meydana gelen patlamanın çevreye büyük bir zarar vermediğini belirtti.
Binalarda hasar meydana gelmediğini anlatan görgü tanığı, patlamanın meydana geldiği yerin karışısındaki binanın camların sağlam olduğunu dile getirdi.
Olay yerinin polis tarafından kordona aldığını anlatan görgü tanığı caddenin de trafiğe kapalı olduğunu söyledi.


YERDE KAN GÖRDÜK

Patlama bölgesinde bulunan bir görgü tanığı CNN Türk'e patlama hakkında şunları söyledi: Saat 09:00 gibi patlama oldu. Bazı arkadaşlarımız yerlerdeydi. Kanları gördük yerde.
Patalama Etiler Koç Köprüsü İETT durağında, turizm uygulama oteline yakın bir yerde oldu. Çok sayıda ambulans geldi. Yolu kapattılar. 7 - 8 kişinin yaralandığını tahmin ediyorum.

Yaralıların isimleri belirlendi

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 7 kişinin isimleri belirlendi.

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal'ın ameliyata alınacağı bildirildi.

Çapkın: Zamanı ve yeri düşündürücü

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.

İşte satır başları:

Elektrikli bisikletin üzerine konulmuş düzenek patladı. Hayati tehlikesi var diyebileceğimiz yaralımız yok. Çok şükür ölen yok.

Teknik yönler araştırılıyor. Bu kimsenin yanına kalmaz. Mutlaka failler bulunur. Halkımızın içi rahat olsun. Tesellimiz ölen kimsenin olmaması.

Kimin yaptığı ile ilgili birşey söylememiz doğru değil.

Gerek zamanlama, gerekse polis okuluna yakın olması düşündürücü.



İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş'taki patlamaya, elektrikli bisikletin üstüne konulan patlayıcının neden olduğunu bildirdi.
Çapkın, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
''Bu sabah saat 08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konulmuş bir patlayıcı. Çok büyük çapta bir patlayıcı değil ama çok hafif bir patlayıcı da değil. Orta şiddette bir patlayıcı konulmuş ve patlama sonucunda şu anda 1'i polis memuru 7 yaralı var.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More