Van depreminde ölü sayısı ne kadar oldu

Van depreminde ölü sayısı ne kadar oldu
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van’daki depremde saat 02.45 itibarıyla 366 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 301 kişinin yaralandığını, 2 bin 262 binanın yıkıldığını bildirdi.Başbakanlık internet sayfasındaki duyuruda, Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon lira Acil Yardım Ödeneği gönderildiği bildirildi.

Duyuruda şu bilgi verildi:
”48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 11 Türk Hava Yolları, 16 askeri ve 1 adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 28 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edildi.


Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van’a intikal etti. Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirildi.

3 adet askeri kargo uçağı ile personel ve malzeme transferi yapmak üzere, Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturuldu.

Bugün sabah Kızılay tarafından hazırlanan 11 ton ağırlığında kahvaltılık malzeme gönderildi.

Bölgeye toplam 3 bin 71 arama-kurtarma personeli, 718 sağlık personeli, 12 arama köpeği, 496 iş makinesi ve araç, 7′si hava ambulansı olmak üzere 116 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 8 bin 964 çadır, 25 bin 229 battaniye, bin 120 gıda paketi, 10 bin 64 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 2 bin 619 mutfak seti, 4 bin 132 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 500 kumanya gönderildi.


Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilk yardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca, Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirildi.

İlgili bakanlıklar, arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildi.

Van Valiliği emrinde psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirildi.
Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor.”

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon lira Acil Yardım Ödeneği gönderildiği kaydedildi.
“AKŞAMA KADAR ELEKTRİK SIKINTISI SON BULACAK”


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van depremiyle ilgili son bilgileri düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Atalay, hasar tespitinin devam ettiğini bildirdi. Tüm köylere dün gece itibarı ile ulaşıldığını belirten Başbakan Yardımcısı, devletin tüm imkanlarının Van’a taşındığını ve taşınmaya devam edeceğini belirtti.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Tamamen net bilgiler var köylerle ilgili elimizde. Zaten köylerimize de akşamdan itibaren yardım malzemelerini gönderdik.
Köylerde tabii bina hasarı fazla. Yeterince çadır dün geceden itibaren buralara ulaştı. Yine bugün çok miktarda çadır, ısıtıcı ve battaniye de bölgeye ulaşacak. Bunların eksiği olmayacak.

Van’da artçı depremler olduğu için vatandaşlar evlerine girmek istemiyor. Aslında birçok yere toplu çadırlar kuruldu ancak vatandaşlarımız kendi çadırlarıyla evlerinin yanına çadır kurmak istiyor.
Böyle zamanlarda yardım malzameleri varsın fazla olsun. Yeter ki vatandaşlarımız eksiklik çekmesin.
Şu anda Van’ın yüzde 40′ında elektrik var. Akşama kadar da Van’da ve Erciş’te elektrik sıkıntısı olmayacak.”


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More