"EYLÜL” Ödüle Aday ve Kazandı Kazanacak Gibi Görülüyor!



Fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun ilk uzun metraj filmi Eylül, 18 Ağustos’ta başlayan ve 28 Ağustos tarihine kadar sürecek olan 35. Montreal Dünya Film Festivali’nin İlk Filmler Dünya Yarışması’nda gösteriliyor. Vücut filmiyle beraber İlk Filmler Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden filmin dünya prömiyeri de 25 Ağustos’ta festivaldeki ilk gösterimiyle Montreal’de gerçekleştirilecek.
Eylül ayrıca Montreal’in hemen ardından 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, 18. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yapacak.
Yusuf adında genç bir adamın hüzünlü hikayesini konu alan filmin başrollerinde Turgay Aydın, Görkem Yeltan ve Elena Polyanskaya yer alıyor. Moda fotoğrafçılığının yanı sıra birçok kısa filmi olan Cemil Ağacıkoğlu’nun senaryosunu da kendisinin yazdığı ilk uzun metrajlı filmi Eylül’de ayrıca Ayten Uncuoğlu, Mete Dönmezer ve Serkan Keskin de rol alıyor.
Çekimleri İstanbul’da Bakırköy, Haseki, Kapalıçarşı, Bahçeköy’de yapılan ve 3 haftada tamamlanan filmin yapımcılığını ARTİ Film olarak Türker Korkmaz üstleniyor. Eylül’ün 2011 sonunda Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More