Ünlü sunucu Uğur Arslan gözaltında !!!

Ünlü sunucu Uğur Arslan gözaltında
Türkiye ayağındaki ilk dalgasında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin tutuklandığı Deniz Feneri e.V soruşturmasında dün de sunucu Uğur Arslan 4 Kanal 7 çalışanıyla birlikte gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Almanya’daki “Deniz Feneri e.V.” bağlantılı soruşturma kapsamında sunucu Uğur Arslan ile Kanal 7 yöneticilerinin aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Savcılık, soruşturmanın ilk dalgasında hazırladığı sevk yazısında Uğur Arslan’ın Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin kurucuları arasında olduğu belirtilmiş ve Arslan’ın yaptığı programların iki dernek arasındaki organik ilişkinin delili olarak gösteren tespitler yapılmıştı. Almanya’daki davada da adı 100 bin Euro para transferi iddiası ile geçen Arslan’ın Almanya’daki dernekten para aktarılması ve organik ilişki kurulması ile ilgili iddialar nedeniyle sorgulanacağı belirtildi. İstanbul’da gözaltına alınan Arslan ile Kanal 7 yöneticilerinden Harun Kapıyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı ile Beyaz Holding yetkilisi Ayşenur Sezgin uçakla Ankara’ya götürüldü.

Önce de ifade verdim

Uğur Arslan, Ankara ’ya getirilirken gazetecilerin, “ Neden gözaltına alındınız?” sorusuna “ Bu konuda daha önceden ifade vermiştim, tekrar çağırdılar. O yüzden Ankara ’ya ifade vermeye gidiyoruz” yanıtını verdi. Arslan, “Evinizde herhangi bir arama oldu mu?” sorusu üzerine de “ Hayır, öyle bir şey olmadı” dedi. Gözaltına alınan zanlılar Emniyet’e götürülürken Beyaz Holding yetkilisi Ayşenur Sezgin adliyeye getirilerek savcılıkça sorgusuna başlandı. Soruşturmanın önceki dalgalarında olduğu gibi zanlıların Emniyet’te ifadesinin alınmayacağı ve doğrudan savcılıkça sorgulanacağı öğrenildi.

100 bin euro iddiası

Almanya’ da görülen davanın iddianamesinde, Almanya’daki Deniz Feneri Derneği’nin yetkilisi Mehmet Gürhan’ın 15 Eylül 2001 tarihinde Uğur Arslan’a yazdığı yazıda, “Deniz Feneri e.V. nin yardıma muhtaç kişileri buradan tespit etmesinin zor olduğunu onun için de, İstanbul Deniz Feneri hesap numarasına 100 bin euro para havale etmek üzere karar aldığı”nı yazdığı bilgisine yer verilmişti.”

Programı organik bağ

Savcıların mahkemeye yazdıkları sevk yazısında Arslan hakkında da bilgiler yer almıştı. Yazıda “Sunuculuğunu Arslan’ın yaptığı programın kamuoyunda ilgi görmesi üzerine, Deniz Feneri isimli derneğin kurulduğu, bu derneğin kısa sürede Almanya’da yaşayan yurttaşlarımız arasında ilgi topladığı dikkat çekti” denmişti.

Hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi

Bir erkek ve bir kadın polis nezaretinde Ankara’ya götürülen Uğur Arslan, Atatürk Havalimanı’da hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

5 TUTUKLU VAR

İlk dalgada Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı. İkinci dalgada ise Almanya ’daki derneğin kayıtlarını Türkiye’de tutan Atlas isimli firmanın genel müdürü Hacı Nayır’ın aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alınmış ve zanlılardan Ali Solak tutuklanmıştı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More